fredag, 16 januar 2015 17:04

Grimbergen kan ikke lenger kalles "ekte Belgisk klosterøl"

Grimbergen er et av Inbevs mange "Belgisk øl". På  Gimbergen Blanche, Gimbergen Ambree, Gimbergen Rouge de står det: "Erkend belgisch adijbier" (ekte Belgisk klosterøl). 

Disse ølene er hverken laget av belgiere, heller ikke i Belgia. Ølet brygges av franskmenn i Frankrike på Brassee par (bryggeri par) i Strasbourg, Frankrike.

Generalsekeretær Lambert de Wijngaert i foreningen Belgishe Brouwers (Belgiske bryggere) sier at disse ølene ikke tilfredstiler kravene til å være et belgsik øl, ergo, heller ikke ekte belgisk abbey. De må fjerne teksten fra etiketten, og har gitt Inbev en frist fram til september 2015. 

(red anm.)  Skal man tolke dette rett, virker det som om foreningen er på” heksejakt” etter “falske Belgiske labler”. De ønsker å "rydde opp" i "ølkaoset" rundt bruken av Belgisk øl og "øvrige falske påstander".

Foreløpig kan de nok kun påvirke hva som skjer i Belgia; og hvor lenge feks Mikkeller kan kalle sine øl "belgiske", når de er brygget på/av et belgisk proef brouwerij, gjenstår å se. 

Tilleggsinformasjon

  • Kilde: zyholoog(zythos)
  • Forfatter Presseklipp: Dag Engen
  • Land: Belgia
Lest 3011 ganger