tirsdag, 08 juli 2014 11:16

Finnskogen mikrobryggeri åpnet kafe

Kaffelarsen på Finnskogen

ÅSNES: Ølet er fraktet ti meter fra bryggeriet til tappekrana. Maten gjøres på skikkelig vis, med råvarer fra skog, sjø og småbruk.
Et ønske om å benytte gammel kunnskap, og å se hvor mye en klarer å få til selv. 

– Slik som de gjorde det før.

Kaffelarsen er nå åpnet for alle som vil ta en øl, eller en påsmurt blings. Kaffen er rykende fersk, og kaker kan du også få. Litt utpå dagen grilles det, for den som setter pris på skikkelig grillmat.

På Finnskogen ved Vermundsjøen har Arild Larsen startet opp kafé vegg i vegg med sitt eget bryggeri, Finnskogen Mikrobryggeri.

Foredling av ressurser

Han opplevde at mange kom på ølsmaking, og så derfor potensialet til å starte en kafé, som han senere håper å kunne kalle en pub på kveldstid.

– For meg handler dette om å foredle og servere ressurser herfra. Jeg vil lage en positiv møteplass.

Og tre minutter etter at kafeen er åpnet strømmer folk inn. Fra Elverum, Senja i Troms og fra Finnskogen. Hyttenaboene tar seg en øl og det fortæres påsmurte brødblingser til lunsj.

Kundene setter stor pris på initiativet, og gutsen til å starte opp på egen hånd.

Mye står igjen

Når ting er skikkelig på plass, håper Arild Larsen å kunne ta flere steg videre. Kanskje kan han se for seg konserter, eller arrangementer som viser kulturdelen av ølbryggingen.

Et mikrobruk med høner, sauer, lam, bikuber og snekkerbod. Han jakter, fisker, dyrker og sanker alt av bær. Alt er nært naturen, og alt ligger til rette for en kafé preget av kortreist mat og skikkelig kaffe.

Tross et tilsynelatende magert kundegrunnlag, er de optimister med et ønske om å sørge for at alle som tar turen drar derfra er fornøyde.

– Vi legger oss i sæla'n.

 

Tilleggsinformasjon

Lest 2655 ganger