lørdag, 14 juni 2014 14:18

Derfor skal flaskeøl stå

Kjøper du flaskeøl til kveldens utskeielser, vil dette stort sett ha bunnfall, eller gjærrester. Dette er et naturlig resultat av at noen øltyper gjæres ferdig på flasken etter at korken er satt på, ifølge Vinmonopolets nettsider.

Lar du flaskene ligge i kjøleskapet før de skal drikkes, vil dette bunnfallet blandes i ølet. I en flaske som står, vil det logisk nok synke til bunns.

Flaskeøl med metallkork bør stå for at bunnfallet skal samle seg nederst i flasken, og at korken ikke skal ruste, sier Per Øyvind Arnesen, nestleder i Norske Ølvenners Landsforbund
(NORØL) til DinSide.

Boks-øl går greit

Unntaket er flaskeøl med naturkork (champagnekork og liknende) som må ligge, ellers vil korken tørke ut og ølet oksiderer. Også boks-øl kan man trygt legge i kjøleskapet, siden det ifølge Arnesen er pasteurisert og filtrert, og derfor ikke vil utvikle seg altfor mye.

Lar du flaskene stå før servering, og heller ølet i én rolig bevegelse over i et glass, kan du unngå å få med bunnfallet. I tillegg bør du unngå å ta med den siste slumpen i bunnen av flasken.

Tilleggsinformasjon

Lest 24886 ganger Sist redigert lørdag, 14 juni 2014 21:58
Mer i denne kategorien Chibuku - 'Shake Shake' »