torsdag, 26 desember 2013 11:07

Helseministeren i Dandmark vil øke prosenter av alkoholfritt øl

Dandmark Må heve Begrensningen av alkohol i alkoholfritt øl fra 0,1 til 0,5 prosent.

Dette er oppfatning av Helsemenister Astrid Krag ( SF ) ved starten av det nye året vil innkalle de parlamentariske Helse rapportører for å diskutere saken . Den Jyllands -Posten.

"Hvis vi ser på landene rundt oss , er det et langt større utvalg av øl med lavt alkoholprosenter, og det er flere som drikker dem i stedet for vanlig øl . Som helseminister , kunne jeg godt tenke meg at mulighetene var også her i Danmark , " sier Astrid Krag til avisen .

Organisasjonen Alkohol og samfunn , som arbeider for å forebygge alkoholproblemer, president Anette Søgaard Nielsen ' merkelig "at øl med 0,5 prosent alkohol kan kalles alkohol .

" Jeg bare forstår ikke hvorfor man ikke kan annonsere det som alkohol lettøl.

Ifølge direktøren for Brewers Association Niels Hald , ikke salg av øl , kalt for alkohol - lys :

" Enten folk vil ha øl med alkohol eller alkoholfritt øl . Bryggere har i årevis forsøkt å lage lettøl , folkeøl , frokostøl, men hvis markedet er utvidet, er det øl som heter alkoholfrie. "

Sosialdemokratene helse og forebygging talsmann Flemming Møller Mortensen ( S ) erklærer i en pressemelding er enig i Astrid Krag forslag til høyere prosenter :

"Hvis det er en mulighet for en litt mer alkohol i øl, alkoholfritt øl- smak mye bedre, og det vil være en større variasjon av dem. Dette gjør det enklere og mer attraktivt å velge øl med mindre alkohol . "

Sophie Løhde ( V ) , helse talsmann for Venstre , er overrasket over å Astrid Krag er først nå klar til å øke alkoholprosenten , når partiet " i den grad " har presset på for høyere priser og erklærte seg klar til å gjøre et vedtak "For det er veldig rart at vi har denne spesielle regelen i Danmark , " sier Sophie Løhde.

Den økte andelen av alkohol vil ikke gjøre en helse forskjell for alkoholikere i behandling med Antabuse , for dem som er det allerede er en dårlig idé å drikke øl med 0,1 prosent alkohol , sier sjef for Drug Råd Henrik Rindom Jyllands -Posten.

Av Lisbeth Quass , Berlingske Nyheter

 

Tilleggsinformasjon

Lest 2596 ganger