onsdag, 27 november 2013 11:19

Verdens stærkeste øl

Bryggeriet Brewmeister i Moray i Skottland bak sterkøl . I tillegg har bryggeriet også rekorden for den sterkeste øl i Armageddon på 65%. Men kundene  kritiserte ølet for ikke å være sterk nok i smak .

" Snake Venom " er navnet på den nye øl , som er brygget med røkt malt og gjæret med to gjær . Som med andre øl med et så høyt alkohol fryser under fermenteringen er vesentlig for å oppnå de høye nivåer. Ni måneder tok det de to bryggere Lewis Shand og John McKenzie å gjøre sterkøl .

En flaske med det nye sterke øl inneholder 275 ml . og koster i Storbritannia litt over £ 400 advares også på flasken for å bare konsumere en øl !

Konkurransen om å lage verdens sterkeste øl startet i 2010 da BrewDog fra Aberdeen lanserte " Tactical Nuclear Penguin" på 32% . Tyske Schorschbräu kjempet tilbake og lansert flere øl med høyere priser før BrewDog kom med "The End of History " på 57 % og Schorschbock med " Finis coronat opus " ( Kronen arbeid ) også endte opp på 57 % . Senere i 2010 kom den nederlandske brygger januar Nijboer med «Start the Future" på 60 % . En øl som var den sterkeste i to år før Armageddon fra Brewmeister ble lansert i 2012 på 65 % .

 

Tilleggsinformasjon

Lest 4413 ganger