Skriv ut denne siden
lørdag, 14 september 2013 16:44

Har Fauske Norges merkeligste øl-politikk?

Har Fauske Norges merkeligste øl-politikk?

Fauske har to ganger avhold folkeavstemning om øl i butikk. Begge gangene har ølmonopolet bestått.
Det selges likevel øl i butikk i Sulitjelma.
Fauske kommunestyre har i siste vedtatte alkoholpolitiske handlingsplan (2012) vedtatt at samtlige butikker får åpne egne ølutsalg.

I alkoholpolitisk handlingsplan som nylig er vedtatt, har Fauske-politikerne åpnet for ølutsalg i samtlige dagligvarebutikker i Fauske

Ølmonopolet står dermed for fall for godt. Flere mener dette allerede er smuldret opp i og med at man har øl i butikk i Sulitjelma.

Må ha øl

- Det politikerne nå har vedtatt er så talentløst at jeg ikke finner ord. Vi har en altfor liten butikk på 280 kvadratmeter. Nå må vi altså bygge et ølutsalg i butikken med de kostnader og plass dette krever, sier daglig leder Brit Johansen på Spar Finneid.

Johansen mener nærbutikken på Finneid må følge opp dersom de andre butikkene på Fauske gjør det samme.

- Jeg går sterkt ut fra at de store butikkene, og spesielt Rema 1000 som bygger nytt, vil benytte sjansen. De som velger å stå utenfor vil tape på dette, sier Johansen som mener det er helt uforståelig at man ikke heller kjører løpet ut og innfører øl i butikk.

Tordner

Fra å ha vært en sær kommune som en av få med ølmonopol i Norge, går nå Fauske over i en enda mer sær stilling med ølutsalg i butikkene.

- Jeg vet ikke om noen andre som har en slik ordning, sier Brit Johansen.

Også Stig Salemonsen på ICA tordner mot beslutningen. Den ellers så sindige kjøpmannen reagerer sterkt på kommunestyrets vedtak.

- Helt idiotisk. Nå blir vi påført store kostnader med å sette opp vegger, etablere butikk i butikken med ansatte som må passe dette uka gjennom og egne kasser med egne oppgjør. En av fordelene med øl i butikk er jo at dette skal gå over dagligvarehandelen, sier Salemonsen.

- Feighet
Han mener vinningen med øl i butikk forsvinner og tviler på at noen vil tjene penger på «nyvinningen».

- Jeg mener dette er en smule feighet av politikerne. Man vil forholde seg lojal til en folkeavstemning samtidig som man vil la alle få selge øl. Helt misforstått, sier ICA-sjefen i Sjøgata

- Må rives

- Dette er helt borti staur og vegger. Her blir man tvunget til å bygge en butikk i butikken med de kostnader det medfører, for å kanskje måtte rive alt når ølmonopolet faller for godt om seks-sju måneder, sier kjøpmann Chris Garstad på Rema 1000.

Til AN sier Garstad at han vil bygge ølbutikk i den nye butikken som er under oppføring.

Tilleggsinformasjon

Lest 2713 ganger
LESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/blue.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/green.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/orange.lessLESS ERROR : load error: failed to find /hsphere/local/home/r41315/nor-ale.org/w3/templates/tx_zenith/less/styles/purple.less