onsdag, 11 september 2013 19:08

Kina kan snart representere en fjerdedel av hele verdens ølmarkedet

I 2013 verden ølmarkedet er satt til å overstige 2 milliarder hektoliter for første gang noensinne. Ølkonsumet  fortsetter å øke - i hvert fall hvis du tar et globalt perspektiv på det.

Men selv de regionene der ølmarkedet stagnerer eller krymper kan man  likevel tilby nye og interessante muligheter. Alle disse markedene trenger de riktige løsningene , fra produksjon til salg og markedsføring. Stedet å finne disse løsningene er på Drinktec , ("verdens ledende messe for drikkevarer. )

Volumvekst vil fortsette å være en funksjon av den globale ølmarkedet i mange, mange år fremover , i henhold til markedets forskere. Den enkle grunnen er at hele verden per - capita er forbruket fortsatt under 30 liter.

I Canadean (consumer market research company)., mener man og forutsi at mellom 2009 og 2015 vil på verdens ølmarkedet ha vokst med 2,8 % per år i gjennomsnitt . For Asia under samme periode har en gjennomsnittlig årlig økning på 5 % i samme periode . Disse britiske markedet mener forskere også forutsi en årlig økning på 5 %t for det afrikanske ølmarkedet , 3 % for Sør-Amerika og 5,5 % for Midtøsten . For Øst-Europa vil økning vere på bare rundt 1,5% , og for Nord-Amerika, enda lavere , bare 0,5 %. For Vest-Europa , en liten nedgang. Steder med størst potensiale for vekst, har de identifisert Kazakhstan , Vietnam , Angola og India , noen som vil se tosifret økning .
 
Kina kan snart representere en fjerdedel av hele verdens ølmarkedet
Markedsforskerne på Euromonitor kommet til lignende konklusjoner . I perioden 2011-2016 venter de den sterkeste ekspansjonen ,
med rundt eller enda høyere enn 10 % i India og Iran.
De raskest voksende volum markeder ,der  de spår at det vil være Kina og Brasil vil øke med rundt 5% pr år
Men markedene i USA , Russland og Tyskland
sier de at vil trolig krympe med rundt 0,5 til 1,5 prosent per år .
 
Denne sterke veksten i de asiatiske markedene , sier Canadean , betyr at det i 2015 rundt 40 prosent av verdens øl produksjon vil være brygget i denne regionen .
det asiatiske markedet har vært dominert av Kina som vil nå 624 millioner hektoliter innen utgangen av 2015.
 Med andre ord: I løpet av noen få år, vil Kina være regnskap for minst en fjerdedel av verdens ølmarkedet , og det vil da være minst dobbelt så stor som
nummer to, USA.

 
Tyskland : Svak oppblomstring av spesialitet øl
I de stagnerende eller krymper tradisjonelle øl markeder, som USA og Tyskland , er det imidlertid en interessant trend: økningen i håndverket øl og spesial øl . Ifølge GfK ConsumerScan ,øl etterspørsel i tyske husholdninger falt med 0,2 prosent i 2012. Verdien av øl kjøp , derimot steg med 0,4 prosent . Dette viser derfor at forbrukeren er i utgangspunktet villig til å bruke mer penger på øl , en teori som støttes av utviklingen i prisen for 0,5 - liters returnerbare øl kasser , ifølge statistikk samlet inn av GfK . Den eneste klar økning år til år sammenligninget 2011/2012 ble sett her i € 13 og over segment , 13-16 %. Riktignok er dette bare en svak blomstring, det tyske markedet i 2012 har faktisk tendert nedover. Ifølge den tyske Federal Statistical Office ( Statistisches Bundesamt - Destatis ) falt  ølsalget med 1,8 %, eller 1,8 millioner hektoliter til 96,5 hektoliter øl .
I 2013 er det ikke forandret på denne trenden : I første kvartal tyske ølsalget falt ytterligere 4,3 prosent i forhold til samme periode i fjor .
 
USA viser mulighetene for håndverket bryggere
En tid nå har USA demonstrativt frontet  spesialist øl - den " håndverket bryggere " bevegelsen startet der ute, og har vært veldig populært . Ifølge Brewers Association, i 2012 dette segmentet så
øket volumenet  med 15 prosent og pengeverdi med 17 prosent . I 2011 steg volumet 13 og 15%.
i det
Totalt håndverk bryggeri segment i den generelle amerikanske ølmarkedet i 2012 utgjorde  det 6,5 % av volum og 10,2 prosent i pengeverdien .
Denne suksesshistorien er enda mer bemerkelsesverdig når man tenker på antall brygge fasiliteter i USA : I 1970 var det bare 89 i hele landet , men nå er tallet 2403 - med 2347 av dem blir brygge puber , mikrobryggerier eller regional håndverk bryggerier .
 

 

Tilleggsinformasjon

Lest 7888 ganger