torsdag, 05 september 2013 15:06

Ølnyheter i Vinmonopolets september lansering

 

Det nærmer seg høst, og selv om Vinmonopolet har fokus på «vin fra klassiske områder», har de heldigvis fornuft nok til å ta inn nye øl. Også denne måneden er det flere nye norske og nordiske brygg på listen

Basisutvalget

I hyllene neste fredag vil man finne flere mørke øl, og det er jo slettes ikke feil til den årstiden vi går inn i. Mikkeller Beer Hop Breakfast er et av de nye ølene som er brygget hos Lervig. Dette er en velhumlet Beer Geek Breakfast, og er en velsmakende amerikansk stout. Ægir kommer også med en stout, men i den litt andre enden. Dry Irish Stout er samme stil som f.eks Guinness, og er ikke en øltype som er veldig godt representert på Vinmonopolet. Også det nye svenske bryggeriet CAP har to listinger å vise til, bryggeriet har forøvrig premierer i Norge i disse dager.

Man finner også flere italienere i listen, denne gangen fra mindre kjente italienske bryggerier. Dessuten har ølhundene i BrewDog fått to nye øl i hyllene, mens deres skotske brødre i Williams Brothers kommer med en imperial stout som er utviklet sammen med bryggeristudenter.

Bestillingsutvalget

På bestillingsutvalget er det også mange spennende nyheter, spesielt fra Haandbryggeriet som lanserer 3 nye øl i fruktølserien sin. Hvor mange flasker som er tilgjengelig er ikke kjent, så det gjelder nok å være tidlig ute. Cosibo får også sine «small batch»-øl i listene, øl som fikk mye oppmerksomhet under vårens ølfestival i København. Boulevard og Tilquin har også øl som er verdt å merke seg, og ikke minst Ægir Natt lagret på fat. BFM fra Sveits får også sin premiere her til lands, og Nøgne Ø får sitt «utvekslingsøl» Half a World Away inn i listene.

 

 

Tilleggsinformasjon

Lest 7940 ganger