søndag, 18 august 2013 19:02

Dette er forbudt øl

 

Syndig øl ble for sterk kost for svenskene. Det danske bryggeriet Amager Bryghus står bak en litt spesiell ølserie med syv forskjellge smaker - én for hver av dødssyndene.Vi må krype til korset. Vi er ikke Guds beste barn her på brygghuset. Vi er i virkeligheten syndere for Vårherre. Vi banner og fråtser i ukristelig grad med humle, men nå vil vi gjerne gjøre bot og bekjenne våre synder i håp om å unngå skjærsilden, proklamerer bryggerie.

 

Botsgangen innebærer å brygge «syv syndige øl» i håp om å medvirke til en høyere grad av verdensomspennende sjelelig frelse.

Eller i det minste å frelse oss selv, skriver Amager.

En frisk idé og spennende konsept, synes bryggeriet. I overkant friskt og spennende synes svenskene, som ikke ser det som nødvendig med alkoholholdig, flytende frelse.

 Ifølge avisen Expressen ble etiketten på flasken som representerer lyst for sterk kost, og må sensureres. Bryggeriet sier til Side3 at også teksten bakpå flasken ble i overkant syndig for svenskene.

 Vi prøver å ha humor i alt vi gjør, men det har tydeligvis gått svenskene hus forbi, sier bryggeriets Henrik Tegningen av kvinnen på flasken, som er signert tegneren Simon Hartvig Daugaard, ble for mye skam for svenskene, skriver danske Ekstra Bladet. Avisen legger ikke skjul på at de synes forbudet er tullete.

 Også bryggeriet synes svenskene er i overkant gammeldagse.

 Jeg synes det er gammeldagse regler i Sverige. Det skal ikke være pornografiske bilder på øl, men det synes jeg ikke det er her, sier bryggerieier Morten Valenting Lundsbak til avisen Sydsvenskan.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Tilleggsinformasjon

Lest 2572 ganger