fredag, 05 desember 2014 01:58

Mack blir eneleverandør av øl til Hurtigruten

Tidligere har Hurtigruten både hatt Ringnes og Mack om bord – nå har Hurtigruten valgt å gi verdens nordligste bryggeri en særavtale som innebærer at Mack alene skal levere øl til alle Hurtigrutens skip. Samarbeidet vil trolig også medføre nye skreddersydde ølsorter.

- Vi har hatt en dialog med flere aktører – men valget falt på Mack. Dette bryggeriet vil utfylle Hurtigruten på en svært god måte, sier konsernsjef Daniel Skjeldam til Nord24.

Kvalitet og stolthet

For Hurtigruten var kvalitetselementet selve nøkkelen for å velge Mack som eneleverandør.

- Kvalitet og stolthet. Og vi har i stor grad en sammenfallende historie med Mack. De ble etablert i 1877 – vi i 1893. Vi er et selskap med hovedkontor i Nord-Norge og fokus på det arktiske. Det samme er Mack, sier konsernsjefen.

- Vi er veldig glad for denne samarbeidsavtalen. For oss er dette startfasen på en ny epoke, sier salgsdirektør Robin Berntsen i Macks ølbryggeri.

Han sier Mack kommer til å snakke mye med Hurtigruten framover om hvordan de kan bruke dette samarbeidet kommersielt. For merkevarene kan utfylle og løfte hverandre. Mack har nylig oppnådd nasjonal distribusjon til alle dagligvarebutikker.

- Det er en global medvind rundt det nordnorske og det arktiske – det gir seg også utslag i en nasjonal medvind for det nordnorske, mener Skjeldam.

- Vi har vært veldig kravstor i forhold til Mack – både på pris, men også i forhold til å gi oss kompetanse om øl – å lære opp våre ansatte om produktene sine, sier Skjeldam.

Bryggerimester Rune Lennart Andreassen gleder seg særs over avtalen – den innebærer også muligheter for spesialbrygg.

- Vi har snakket litt om å også lage skreddersydde øltyper til Hurtigruten – som de gjerne får være med å utvikle selv, sier Andreassen.

Lokal mat

For en tid tilbake startet Hurtigruten sitt lokalmat-konsept hvor matopplevelsen om bord skal heves gjennom at frokosten og lunsjen om bord skal ha et stort innslag av lokale råvarer.

- Dette har vært et svært populært tiltak – hvor maten vi serverer har en historie knyttet til seg. Vi skal også i gang med en ala carte meny etter samme prinsipp, sier Skjeldam.

Han viser til at deres menyer dermed skifter etter årstider og sesonger.

- På samme måte har Mack sitt nordlys-øl, midnattsol-øl og isbjørn-øl. Vi er kjempeentusiastisk og gleder oss veldig til å gå i gang. Vi tror ølmenyer til maten kan bli like viktig som vin, sier Skjeldam.

Ikke dyrere

- Blir billettene dyrere for passasjerene etter at Hurtigruten har gått inn på sitt lokalmat-konsept?

- Nei, faktisk ikke. Det koster oss litt mer med kvalitetsbasert lokalprodusert mat og drikke, men vi har klart å ta det inn gjennom å forbedre de totale innkjøpsavtalene i Hurtigruten, sier Skjeldam, som legger til at Hurtigruten først og fremst skal konkurrere på kvalitet og merverdi – og ikke på pris.

Linken mellom mat og øl

Mack har hatt en lang tradisjon for produksjon av det tyske undergjærede ølet – nå er de godt i gang med å prøve ut den engelske og belgiske tradisjonen med mer overgjæret øl,  og øl hvor en kan tilsette ulike smakforsterkere. Andreassen ser ikke bort fra å brygge øl tilsatt for eksempel urter fra arktisk natur.

- Kvalitet er det viktigste hele veien. Linken mellom øl og mat er veldig spennende. Og heldigvis er øl gått fra å være sett på som et volumprodukt til å bli et kvalitetsprodukt, sier bryggerimesteren.

 

 

Tilleggsinformasjon

Lest 2408 ganger