Tor A Engen

Tor A Engen

lørdag, 13 desember 2014 21:16 In Ølpressen Tags

Tre ganger har Knut Sætervik kjøpt Grans-øl med grått bunnfall. – Ølskadelig bakterie, forklarer bryggeriet.

fredag, 28 november 2014 20:52 In Ølpressen Tags

I vår test av 29 sterke juleøl, er det nemlig tre øl som blir testvinnere og får sine fortjente seksere på terningen.

fredag, 28 november 2014 07:59 In Ølpressen Tags

I årets test av 36 juleøl som selges i butikk, er det tre forskjellige bryggerier som stikker av med topplasseringene.

 

søndag, 23 november 2014 10:55 In Fakta og Kunnskap Tags

Denne boken gir en omfattende oversikt av malt og malt konkurrenter, hvordan de er laget og evalueres.

Oppsummering konturene av malting og malt-bruk prosesser etterfulgt av behandling av strukturer spire fysiologi og biokjemi av korn.

Det legges særlig vekt på bygg, men malting av annet korn er beskrevet.
De ulike stadier av malting deretter vurderes. Temaer av valg og kjøp av korn, sin evaluering og hvordan det håndteres og lagres.

Hvilke typer utstyr som brukes av malteren er beskrevet og eksperimentelle malte teknikker skissert.

Et avsnitt om produksjon og materialegenskaper som konkurrerer med maltwhisky, inkludert industrielle enzymer, sukker preparater og meskefat supplementer.
Prinsippene for malt evaluering blir forklart, og effekten av å endre malte forholdene er oppsummert.

Denne boken bør være direkte verdi for maltere, bryggerier, destillerier, matprodusenter og andre malt brukere så vel som å være av mer generell interesse for mat-forskere og teknologer i akademiske forskningsinstitusjoner.

søndag, 23 november 2014 10:32 In Historie Tags

Boken er omfattende historien om den amerikanske bryggeriindustrien og dens ledende figurer, fra sin koloniale begynnelse til i dag.

Selv dagens øl-selskaper har sine røtter før forbudtstiden, den historiske utviklingen siden opphevingen har påvirket industrien som helhet, bryggerier også dens smak og vaner til øl-forbrukere.

lørdag, 22 november 2014 23:11 In Brygging Tags

"Extreme Brewing" er en bok for nybegynner hjembryggere som er interessert i å lage sine egne spesial-øl hjemme.

Det er ingen grundig vitenskap å absorbere og alle oppskrifter er enkle å følge og malt-sirup basert, med variasjoner for semi-malt brygging.

lørdag, 22 november 2014 22:59 In Fakta og Kunnskap Tags

I århundrer har øl vært en favorittdrink i verden. Brygge-kunsten har mer nylig utviklet seg til en vitenskap det er i dag som følge av økt kunnskap om både ingrediensene og prosessen.

Betraktninger, for eksempel utseende, smak og næringsverdi av øl er viktige temaer for både forbrukere og brygge forskere.

Denne boken ser på kjemien bak de aspektene av øl, som er av spesiell interesse for øl-drikker: nemlig smaken og ernæringsmessige aspekter, i kombinasjon med en diskusjon om å opprettholde kvaliteten og sikkerheten til de områdene mer relevante for bryggeforsker. Øl: Kvalitet, trygghet og ernæringsmessige aspekter bringer leseren rett oppdatert med dagens tenkning og vil bli verdsatt av både interesserte forbrukere og ansatte i næringer knyttet til brygging industrien.

lørdag, 22 november 2014 21:02 In Brygging Tags

Brygging er en av de eldste og mest komplekse teknologier i mat og drikke.

Suksessen avhenger av en solid blanding forståelse av vitenskap involvert med en like klar forståelse av den praktiske produksjonen.

"Brewing: Science and Practice" gir en omfattende og autoritative guide til begge av disse aspektene.

  • En detaljert redegjørelse for hvert trinn i brygge prosessen.
  • Sikkerhets- og kvalitetsspørsmål blir diskutert, inkludert de kjemiske og fysiske egenskapene til øl og mikrobiologi i øl.
  • En sterkt partnerskap mellom vitenskap og den praktiske produksjonen, er denne boken en primær referanse.
lørdag, 22 november 2014 20:46 In Historie Tags

Boken tar for seg teknologi, råvarer, sesong-brygging. Brygging som kvinners arbeid.
Skatter, profitt, investering, konsentrering, beskyttelse, Lauger før 1620. Forfall ved 1600-1800, lauger og kostnadskontroll mellom 1620-1800.
Fornyelse og gjenopplivingen på 1800 til 1900-tallet.

lørdag, 22 november 2014 14:50 In Historie Tags

Alkohol er aldri langt fra sportsbegivenheter.

Selv om den vanlig oppfatning om virkningene av drikking har endret seg mye over tid, har gjennom sportshistorien og alkohol har vært nært knyttet.

Viktorianerne, for eksempel, mente at øl bidro til å fremme utholdenhet, mens i dag må hver seriøs idrettsutøver avstå fra "djevels drikk".

Men til tross for dagens forbud og utbredt aksept av alkoholens skadevirkninger, den beklemte allianse av sport med alkohol forblir kulturelt forankret.

Det er vanlig for idrettskjendiser å slite med alkoholisme, og lagene blir ofte oppfordret til å "forbrødres" ved å drikke sammen.

Faktisk er mange av dagens store sports sponsorer bryggerier og produsenter av alkoholholdige drikkevarer.

Fra pøbel til handel, fra reklame og sponsing av helse og fitness, hvis det er én ting som bringer utøvere, fans og finansielle støttespillere sammen det må være øl.

Denne kulturhistorie av drikking og sport ser på rollene til maskulinitet, klasse og regional identitet spiller i alkoholforbruket i en rekke kamper, løp, kurs og konkurranser.

Tilbyr et nytt perspektiv på kultur og handel av sportsarrangementer, vil denne boken være viktig lesning for kulturelle historikere, antropologer og sosiologer, og alle som er interessert i sport.

Side 1 av 8