søndag, 27 oktober 2013 17:14

”Drikk øl, lev lenger”

I aviser og magasiner finner du side opp og side ned med vinspalter, spesielt inn mot helg. Men hvor skal vi som er glad i øl finn informasjon og gode tips. Det er svært lite spaltemillimeter som vies denne gyldne drikken. VG prøvde seg et par uker sist vinter, men falt fort tilbake vil vinen.De som drikker et glass vin hver dag blir sett på som sofistikerte og tilhørende det øverste sosiale samfunnslag. I tillegg er en slik dose anbefalt av leger. Men vi som nyter vår bayer hver dag, vi blir sett på som rølp. Det er like før alkoholismen innhenter oss.

Men trøst dere alle mine medsammensvorne, moderne forskning konkluderer med at din daglige bayer vil føre til at du leve lenger. Øl har nemlig en gunstig innvirkning på både sjel og legeme. Det motvirker høyt blodtrykk og har en blodfortynnende evne som forebygger hjerte- og karsykdommer. I tillegg inneholder øl næring som kroppen trenger og nyttiggjør seg: Jern, kalsium, magnesium, B2- og B3-vitaminer. Konklusjonen er krystallklar så lenge det dreier seg om moderate mengder: Drikk øl og lev lenger.

Innholdet av B-vitaminene er av stor betydning ved forbrenningen av alkohol og sukker. Øl virker også vanndrivende og sørger dermed også for å holde denne delen av anlegget vårt funksjonelt.

Ved et hospital i Boston ble det som et prøveprosjekt servert øl, ost og kjeks til pasientene hver kveld klokka 18. Resultatet var nesten oppsiktsvekkende. Innen to måneder hadde ufrivillig vannlating hos de mannlige pasientene gått ned fra 76 til 27 prosent. Antall oppegående pasienter økte fra 21 til 74. Da prosjektet startet fikk tre av fire pasienter et sterkt beroligende middel. Etter to måneder var det ingen som hadde behov for det lenger.

Øl er uten tvil avslappende og beroligende. Du får bedre nattesøvn etter å ha tatt din daglige dose. Øl egner seg også godt til å erstatte væske- og energitap etter for eksempel en treningsøkt. Med sitt næringsinnhold gir den faktisk god restitusjon.

Det er en myte at øl er fetende. Pils har for eksempel samme kaloriinnhold som lettmelk, men passerer mye lettere gjennom kroppen. Det er vel heller det vi koser oss med i tillegg til ølet som vi risikerer å få «ølmage» av.

Hva er så anbefalt daglig dose. Vi snakker om moderate mengder, men et glass eller en halv øl om dagen tar ingen skade av. Snarere tvert i mot, du lever lenger!

Nyt din bayer med god samvittighet!!!

Kilde: Øl til glede – den norske ølboken

En artikkel i VG fra 19. januar 2012 gir deg 10 gode grunner til å drikke øl

1 Sunnere hjerte

2 Sterkere bein

3 Redusert risiko for nyrestein

4 Beskyttelse mot demens

5 Lavere kreftrisiko

6 Høyere vitaminnivå

7 Beskyttelse mot slag

8 Redusert risiko for diabetes

9 Lavere blodtrykk

10 Lever lenger

Når vi til slutt tar med at forskere ved et universitet i Chicago har funnet ut at øl gjør menn smartere, så skulle vel det meste være sagt!

http://www.mariendal.no/index.php?option=com_content&view=article&id=5

Lest 9485 ganger